Troostkoffer!

Zomaar ineens kan je wereld op zijn kop staan door een onverwacht verlies of een plotselinge gebeurtenis. Na de eerste schok heb je misschien de behoefte aan informatie en/of producten die betrekking hebben op de thema’s rouw en verlies. Om zo ondersteuning en handvaten te vinden hoe jij omgaat met dat wat (opeens) in je leven is gekomen. Het kan helpend en ondersteunend zijn om meer inzicht te hebben wat er nu gebeurt met jezelf en/of de anderen in je gezin of omgeving.

Door mijn jarenlange werkervaring in de uitvaart weet ik hoe waardevol bijvoorbeeld een prentenboekje kan zijn voor een kleuter. Om zo middels de plaatjes en/of tekeningen samen met papa, mama of de verzorger het verlies, het afscheid, de uitvaart en alle emoties die dit met zich meebrengt bespreekbaar te maken. Het zorgt voor troost en verbondenheid en vormt een belangrijk deel van hun rouwproces.

Het kan lastig zijn om de juiste informatie te vinden. Elk volwassen mens en elk kind is anders. Ieder verlies en iedere situatie is ook anders. Ook kan er door de emotionele gebeurtenis gewoonweg geen energie over zijn om hier naar op zoek te gaan.

Dan is er DE TROOSTKOFFER...

In overleg met jou vul ik de koffer met informatie en/of producten die aansluiten bij jouw verlies en je persoonlijke situatie. Het grote voordeel hiervan is dat je thuis de tijd hebt om alles rustig te bekijken. Om zo goed te kunnen beoordelen wat passend en geschikt is voor jou of jouw kind(eren). En bevalt het niet dan zijn er geen hoge aanschafkosten.
afbeelding van de troostkoffer

Wat zit er zoal in de troostkoffer?

De troostkoffer kan gevuld worden met boeken en producten met specifieke thema’s die betrekking hebben op verlies en rouw. Geschikt voor alle leeftijden: peuters en kleuters, basisschoolleeftijd, jongeren, jongvolwassenen, mensen met een verstandelijke beperking en volwassenen.
Zomaar wat voorbeelden van de inhoud:

  • Voor de kinderen zijn er herinneringsboekjes waarin ze aan de slag kunnen met teken- en schrijfopdrachten. Houten hartjes die beschilderd of versierd kunnen worden. Op deze manier maken ze een persoonlijke en tastbare herinnering van de overleden dierbare.
  • Voor de allerkleinsten is er de troostknuffel die letterlijk warmte geeft.
  • Voor volwassenen kan het troost en herkenning geven om ervaringsverhalen te lezen in het boek ‘Troost als je iemand mist’ van Hella van der Wijst. In het boekje ‘Vingerafdruk van verdriet’ geschreven door Manu Keirse staan bemoedigende woorden en gedichten. Een warm en troostrijk boekje voor grote en kleine mensen is “Kom, geef me een knuffel’ van Michal Snunit.
  • Gesprekkaartjes kan je troostrijke verbinding geven met de ander.
afbeelding van de troostkoffer voor kinderen

afbeelding van de troostkoffer voor volwassenen

afbeelding van het werkboek voor kinderen

Kost het iets als ik de troostkoffer leen?

Voor de cliënten die mijn praktijk bezoeken is het gratis.
Voor anderen is het leentarief € 15,-
De werkboekjes (kleur- en herinneringsboekjes) in de koffer zijn voor persoonlijk gebruik. De kosten hiervan worden in rekening gebracht.

Hoe lang mag ik de Troostkoffer lenen?

In principe is het uitleentermijn 3 weken. In overleg mag dit korter of langer zijn.

Bel of mail me als je belangstelling hebt! De troostkoffer gaat graag op reis!

De tekst op de houten troostkoffer is verzorgd door Rouwhout www.rouwhout.nl