lees verder button

De Lelie rouw- en traumabegeleiding

Verlies kent vele vormen. Het verlies van een dierbare, van gezondheid, van je geboorteland, een huwelijk, een baan … Het verlies van een mooie tijd in het verleden, of juist van een toekomst die nooit komt. Verlies dat nog vers in het geheugen ligt of verlies waar al veel te lang geen aandacht voor is. Verlies van de vrolijke kant van jezelf, die je door een gebeurtenis in het verleden bent kwijtgeraakt. Verlies is onderdeel van het leven en het raakt ons allemaal. Maar dat maakt het nog niet makkelijk.

Merk je dat je vastloopt op het pad van rouw? Of ben je bang voor wat je tegenkomt op het pad van traumaverwerking? Dan is het misschien fijn als iemand een stuk met je meeloopt. Iemand die luistert naar jouw verhaal en die meekijkt om de wegwijzers langs de route te vinden. Want ook al voel je je klein en verloren op dit pad, er is iets moois te ontdekken.

Telkens als ik naast mensen loop die kampen met welke vorm van verlies dan ook, zie ik hoe veerkrachtig ieder van ons is. Verlies geeft ons de kans om te groeien, op manieren die we nooit hadden bedacht. Zo was mijn eigen verlies uiteindelijk de drijfveer om dit vak te kiezen. Ook jij kunt op den duur betekenis geven aan jouw verlies. Stap voor stap, één dag tegelijk. Ik help je daarbij graag.

Annemarie Bogaard